Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

5 tips om te starten met linkbuilding

5 tips om te starten met linkbuilding - 5 tips om te starten met linkbuilding 5 tips om te starten met linkbuilding - 5 tips om te starten met linkbuilding
Geschreven door Ditmar op 06-02-2023 Linkbuilding is anno 2023 nog steeds een belangrijk onderdeel van SEO. In deze blog geven we je 5 tips voor het verkrijgen van goede links voor je website.

5 tips om te starten met linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Wij geven jou 5 tips om te starten met linkbuilding. Maar voor we beginnen aan de 5 tips, geven we je eerst antwoord op de vraag 'wat is linkbuilding'? Linkbuilding is het actief verkrijgen van backlinks van externe websites naar jouw website. Het doel hiervan is een hogere positie in zoekmachines zoals Google.

Hoe helpt linkbuilding je aan een hogere positie in Google?

Doordat zoekmachines de links naar jouw website zien als stemmen, kun je beter scoren. Hoe hoger de autoriteit van de website die naar jou linkt, hoe meer stemmen. Denk bij websites met een hoge autoriteit aan nieuwswebsites of populaire blogs. Meer stemmen betekent meer waardering. De website met meer waardering scoort vaak beter in zoekmachines dan de website met minder waardering.

5 tips om te starten met linkbuilding - 5 tips om te starten met linkbuilding

Tip 1: Maak gebruik van interne links

Interne links zijn links vanuit een pagina op je website die verwijzen naar andere pagina's op je website, bijvoorbeeld een link op de homepage die verwijst naar een productcategorie. Door veel interne links te plaatsen op je eigen website, ontstaat er een spinnenweb aan interne links. Aan de hand van het spinnenweb kunnen zoekmachines beter begrijpen welke pagina's belangrijk zijn en welke juist niet.

Tip 2: Zorg voor links vanuit relevante websites

Bij linkbuilding is het belangrijk dat je links naar je website laat plaatsen op websites die relevant zijn voor jouw doelgroep. Zoek naar websites in jouw vakgebied die populair zijn. Benader deze partijen om een gastblog te schrijven. Of doe het andersom, schrijf een artikel op jouw website. Zorg wel dat het artikel waarde bevat, want een link vanaf een website met autoriteit scoor je niet zo gemakkelijk. 

Tip 3: Maak gebruik van sociale media

Neem social media op in je linkbuilding strategie. Deze kanalen worden steeds belangrijker voor zoekmachines zoals Google. Via de links op social media kunnen zoekmachines zien of jouw website populair is. Deel dus regelmatig relevante berichten op kanalen zoals Twitter, LinkedIn en Facebook. Vergeet niet het bericht te voorzien van de link naar jouw website.

Tip 4: Plaats updates in je Google Bedrijfsprofiel

Google Bedrijfsprofiel (voorheen Google mijn Bedrijf) gaat verder dan het beheren van hoe jouw lokale bedrijf zichtbaar is in Google producten, zoals Maps. Binnen de tool kun je updates toevoegen aan jouw profiel. Bij de update kun je een knop toevoegen zoals bijvoorbeeld 'online bestellen' of 'meer informatie'. Onder deze knop kun je een link toevoegen naar jouw website. Simpele vorm van linkbuilding dus.

Tip 5: De stap voorafgaand aan linkbuilding

De laatste en belangrijkste tip die we jou willen meegeven is dat je, voordat je start met linkbuilding, ervoor moet zorgen dat de SEO van jouw website op orde is. Linkbuilding voor een website die niet zoekmachine-geoptimaliseerd is, kost meer tijd en geld. Wat tips om je website te optimaliseren voor zoekmachines:

  • Zorg voor korte leesbare URL's
  • Richt de meta gegevens in van pagina's
  • Schrijf goede teksten met een paginatitel en tussenkoppen
  • Zorg dat je wordt gevonden op relevante zoekwoorden
  • Zorg er voor dat je website een goede snelheid heeft

Hulp nodig met linkbuilding?

We begrijpen dat je het als ondernemer al druk genoeg hebt. Wij helpen je daarom graag met jouw linkbuilding strategie. Heb je meer wensen op het gebied van SEO? Ook dan kan je bij ons terecht. We helpen je met het gehele proces van A tot Z. Zo kan je gemakkelijk blijven ondernemen en je focussen op de dingen waar je echt mee bezig wilt zijn. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Neem direct contact op
Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten.