Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

BTW verhoging

06-09-2012

Deel deze blog:

Op 1 oktober 2012 wordt het BTW percentage verhoogd van 19% naar 21%. Bent u webshop eigenaar? Dan moet u in actie komen.

Wanneer gaat het 21% tarief in?

Vanaf 1 oktober wordt het 19% btw tarief verhoogd naar 21%. Belangrijk is dat het moment van leveren bepalend is voor welk tarief u moet berekenen.

Bent u dus een webshop met een levertijd van 4 dagen, dan moet u ervoor zorgen dat de prijzen op de 26ste  van oktober zijn aangepast aan de BTW verhoging. Anders moet u voor alle bestellingen na de 26ste tot 1 oktober uw facturen handmatig corrigeren.

Wat moet u doen om met zo min mogelijk werk aan de nieuwe regeling te voldoen?

Stap 1: Wanneer gaat u rekenen met 21% btw?

Bepaal wanneer u uw webshop laat rekenen met het nieuwe btw-tarief. Zorg dat dit zo goed mogelijk aansluit op het leveringsmoment van uw webshop. Houdt hierbij ook rekening met de partij die uw pakketjes verzend. 1 oktober valt op een maandag, dus grote kans dat pakketjes die u vrijdag aanbiedt het niet gaan halen voor 1 oktober...

Stap 2: Wat doet u met de prijzen?

Wanneer u verkoopt aan de particulieren is de kans groot dat alle prijzen inclusief btw op uw webshop staan. Gaat u de btw-wijziging doorrekenen naar de consument of levert u in op uw marge?

Wanneer u gaat voor een wijziging kan uw webshopbouwer u waarschijnlijk helpen met het in 1x uitvoeren van de verhoging.

Hulp nodig?

Wilt u ondersteuning bij het doorvoeren van de wijziging in uw eigen webshop? neem dan contact met ons op en we helpen u verder! 

 Vacature: Online Marketeer
18-11-2021 Vacature: Online Marketeer
 Haal meer uit jouw webshop met een product configurator
08-01-2021 Haal meer uit jouw webshop met een product configurator
 Verlies geen posities door de Google Page Experience update!
16-09-2020 Verlies geen posities door de Google Page Experience update!
Deel deze blog: