Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

Een webshop beginnen? Zoek een niche!

Een webshop beginnen? Zoek een niche! - Blog Een webshop beginnen? Zoek een niche! - Blog
08-10-2013 In februari hebben wij de nieuwe webshop van Allwheels (www.allwheels.nl) gelanceerd. Dit is een webshop met 30.000 fietsen en fietsonderdelen. Twee keer zoveel artikelen als het gemiddelde assortiment van een Albert Heijn Wijkwinkel!

Leestijd: 5 minuten

Voor collega internetbureaus die ons blog bijhouden klinkt het waarschijnlijk bekend in de oren. Wij krijgen erg vaak aanvragen binnen van startende ondernemers die willen concurreren met Marktplaats, Wehkamp of Bol.com.

Ambitieus, dat is het wel. Maar misschien is het beter om initieel een kleiner doel voor ogen te houden. Om een nichemarkt aan te boren en vanuit deze positie uw bedrijf uit te breiden. Te beginnen als de specialist in een product dat u aanspreekt.


Waarom in een nichemarkt beginnen

Een nichemarkt heeft veel voordelen voor een bedrijf dat zich online gaat positioneren. De onderneming kan zich goed focussen op de markt, wordt gezien als een specialist en ervaart minder concurrentie.

Een scherpe focus

Een scherpe focus op uw productassortiment resulteert in een goed aanbod, de key tot online succes. Met een kleiner assortiment in een nichemarkt kunt u zich goed focussen op ontwikkelingen in de markt en uw productassortiment actueel en onderscheidend houden.

Onderscheidend vermogen als specialist

Een groot gedeelte van online marketing gaat om het winnen van vertrouwen bij de bezoeker. Wanneer u focust op een kleiner assortiment dan kunt u een echte specialist worden op dat gebied. Als specialist wint u automatisch meer vertrouwen bij de bezoeker. Dit leidt weer tot meer omzet en tevreden klanten.

Minder concurrentie

Nog een groot voordeel van een nichemarkt is minder concurrentie. Zeker wanneer u de fijne kneepjes van online marketing nog moet leren, is het bijbenen met de concurrentie vaak een hele uitdaging. Daarom is het zeer wenselijk om in een markt te stappen waar nog maar weinig concurrentie is.

Uitbreiden naar meerdere webshops

Wanneer u succesvol de nichemarkt hebt veroverd, is de stap naar meerdere webshops zo gezet. U kunt de kennis opgedaan bij de eerste webshop één op één toepassen bij het nieuwe project. Zo kunt u in enkele jaren een netwerk van webshops opbouwen die elk een eigen nichemarkt aanboort. U bent dan nog geen marktplaats, maar komt wel dichter in de buurt.

Uw webshop laten bouwen

Hebt u een geweldige nichemarkt gevonden waar u razend enthousiast over bent? Lees dan verder over een webshop laten bouwen.

Neem direct contact op
Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten.