Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

Fraude alert

31-05-2016 door Dirk

Deel deze blog:

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Neem daarom even de tijd om deze informatie te lezen.

fraude alert

Nieuwe manier van fraude met domeinnamen.

Zo werkt het …

Gisteren werd ik gebeld door Lotte, ze belde namens een bekende provider. Zij vertelt me dat zij worden ingeschakeld door hostingpartijen die bepaalde aanvragen van domeinnamen niet vertrouwen. Die ochtend rond 10.00 uur is er een aanvraag gedaan voor addvision.info. De gegevens komen echter niet overeen met de houdergegevens van addvision.nl. Daarom belt ze nu om te checken of de aanvraag wel van ons komt. Ik geef aan dat dat niet het geval is. Dan is er blijkbaar sprake van domeinkaping, aldus Lotte. Het blijft stil en Lotte geeft aan dat ze dat erg vervelend voor mij vindt. Het valt me op dat ze niet direct komt met een oplossing, maar stil blijft.

Bezwaar maken 

Als ik vraag of ik de domeinnaam dan gewoon kan registreren, blijkt dat dat een gepasseerd station is. De aanvraagprocedure loopt al dus er is nog maar één optie en dat is bezwaar maken. 'Gelukkig' kan dat direct bij Lotte. Ik krijg nog een mooi verhaaltje dat ze zelf geen domeinnamen registeren, maar dit via een andere partij regelen. Wat de hele procedure kost? Ze moet even zoeken in haar prijslijstje. €29,75 per jaar, maar dan wel voor de komende 10 jaar. Wanneer ik het bezwaar wil starten hoef ik alleen nog maar op een bandje mijn akkoord in te spreken en alles komt goed. Uiteraard kan ik wanneer de procedure loopt de domeinnaam verhuizen naar mijn eigen provider.

Het is geen probleem als ik er even over na wil denken en wil terugbellen. Je krijgt in dat geval zelfs een dossiernummer, zodat je snel geholpen kunt worden. 

Overtuigend, maar onzin!

Het hele verhaal is heel overtuigend opgezet, met mooie details waardoor het 'echt' overkomt. Ik moet zeggen dat ik in het gesprek zelf begon te twijfelen, terwijl ik door de jaren heen al heel wat varianten ben tegengekomen. Alle verleidingstechnieken worden in de strijd gegooid. Maar het is echt grote onzin!

Er wordt namens verschillende bekende hostingpartijen gebeld, maar het gaat altijd om het bezwaar maken tegen domeinkaping van een variant (extentie) op je eigen domeinnaam.  En toch, het voelt of de domeinnaam voor jezelf opeens wel belangrijk wordt. Puur omdat een ander hem wil hebben. 

Waarschuw je netwerk

Terwijl ik met Lotte bel, hoor ik op de achtergrond een behoorlijk aantal andere gesprekken. In rap tempo worden zo veel mogelijk bedrijven benaderd. Gisteren werden we door één van onze klanten gebeld, zij hadden ook een telefoontje gehad met hetzelfde verhaal. 

Door dit verhaal te delen hoop ik dat zoveel mogelijk bedrijven nee zeggen tegen het aanbod. Zo wordt het voor mensen als Lotte steeds minder lucratief dit soort dingen op te zetten. Hopelijk zijn we dan snel van deze onzin af!

Test blok tekst links

Test test test

Test blok tekst links
 Haal meer uit jouw webshop met een product configurator
08-01-2021 Haal meer uit jouw webshop met een product configurator
 Vacature: Online Marketeer
02-12-2020 Vacature: Online Marketeer
 Verlies geen posities door de Google Page Experience update!
16-09-2020 Verlies geen posities door de Google Page Experience update!
Dirk
Dirk | Eigenaar
Met elkaar het maximale uit internet halen, daar ga ik voor! Dat doe ik door een krachtige combinatie van strategie, marketing en automatisering. Neem contact met mij op dvv@addvision.nl Dirk van Vuren
Deel deze blog: