Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

De geheimen van een professionele webshop

De geheimen van een professionele webshop - Blog De geheimen van een professionele webshop - Blog
Geschreven door Jenny op 27-09-2019 Droom jij van je eigen webshop? Eerlijk, je bent niet de enige. Het aantal webwinkels blijft de laatste jaren alleen maar toenemen. Maar niet getreurd, de opvallers van webshops hebben een succesvolle toekomst voor het oprapen. Het worden van zo'n opvaller begint bij de basis: een professionele webshop.

Leestijd: 5 minuten

Droom jij van je eigen webshop? Eerlijk, je bent niet de enige. Het aantal webwinkels blijft de laatste jaren alleen maar toenemen. Maar niet getreurd, de opvallers van webshops hebben een succesvolle toekomst voor het oprapen. Het worden van zo'n opvaller begint bij de basis: een professionele webshop.


HOE SNELLER DE LAADTIJD, HOE POSITIEVER DE INVLOED

De snelheid van je webshop, misschien wel de meest belangrijke factor voor een professionele uitstraling. Het zorgt ervoor dat bezoekers langer op je webshop blijven. Je hebt immers zelf toch ook een hekel aan trage websites en webshops? Bezoekers gaan sneller en vaker over tot een conversie bij een snelle laadtijd. Daarnaast heeft het langer bezoek ook nog eens een positieve invloed op je ranking binnen Google. Het bouncepercentage zal namelijk afnemen en de gemiddelde sessieduur toenemen.

HET METEN EN VERBETEREN VAN DE HUIDIGE LAADTIJD

Nu hoor ik je denken: hoe kan ik de snelheid van mijn webshop meten en dit verbeteren? Met Google PageSpeed Insights kun je de huidige snelheid van jouw webshop meten. Ook geeft de tool zijn bevindingen aan. Het verbeteren van de snelheid kun je op een gemakkelijke manier doen door onder andere:

  • Zorg dat de afbeeldingen responsive zijn: geef aan welke afbeelding gebruikt moet worden per resolutie. 
  • Verklein je bronbestanden: verwijder onnodige regels, spaties en inspringen in bronbestanden.

ZORG VOOR EEN GOEDE GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

Hoe aantrekkelijk je webshop er ook uit mag zien, als de gebruiksvriendelijkheid onder de maat is, zal de omzet hieronder lijden. Zorg er dus voor dat de gebruiksvriendelijkheid van je webshop van een uitstekend niveau is:

  • Maak gebruik van titels, subtitels en een broodkruimelspoor
  • Plaats de zoekbalk op een prominente plek in de header
  • Toon altijd contactgegevens zoals het telefoonnummer en e-mailadres
  • Voeg relevante filters toe aan productgroepen
  • Maak het aanpassen van de winkelwagen gemakkelijk
  • Maak gebruik van duidelijke call-to-action knoppen
  • Vraag alleen de benodigde gegevens in een formulier
  • Biedt verschillende betaalmethodes aan

BIED VERSCHILLENDE CONTACTMOGELIJKHEDEN AAN

Door de verschuiving van offline naar online verandert de functie van de klantenservice. Online klanten eisen snelheid en gemak wanneer zij een vraag hebben. Met een mobiel kunnen zij op veel verschillende manieren contact opnemen met een webshop. Het hebben van alleen een telefoonnummer en e-mailadres als klantenservice is in deze tijd een no-go. Klanten verwachten contact op te kunnen nemen via WhatsApp, een livechat of Facebook / Instagram Messenger. Ook is een FAQ op de webshop aan te raden.

TOON REVIEWS VOOR HET WEKKEN VAN VERTROUWEN

Het hebben van vertrouwen in een webshop is van essentieel belang voor een klant bij het doen van een aankoop. Dit vertrouwen wordt onder andere beïnvloed door de tevredenheid van voorgaande klanten. Het niet tonen van reviews op jouw webshop is dan ook zeker een gemiste kans. Je vergroot namelijk de kans op conversies wanneer je de reviews van je klanten inzet. Een enkele positieve beoordeling kan al een grote impact hebben op de mening van een bezoeker over de professionaliteit van de webshop. 

Overtuigd van de kracht van reviews? Meld je dan nu hier aan en ga aan de slag met jouw reviews!

LAAT NU JOUW PROFESSIONELE WEBSHOP BOUWEN

Jouw professionele webshop laten maken? Wij bouwen een professionele webshop die aan jouw wensen voldoet. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Neem direct contact op
Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten.