Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

Google Chrome niet veilig melding http-websites

Google Chrome niet veilig melding http-websites - Blog Google Chrome niet veilig melding http-websites - Blog
Geschreven door Edwin op 31-08-2017 We schreven al eerder over de voordelen van een SSL-certificaat en de melding die Google Chrome toont bij sites waar betalingsgegevens of inloggegevens worden uitgewisseld zonder SSL. Deze lijn trekt Google Chrome verder door met de volgende update. Goed nieuws voor al onze klanten die al overgingen naar SSL.

Leestijd: 5 minuten

We schreven al eerder over de voordelen van een SSL-certificaat en de melding die Google Chrome toont bij sites waar betalingsgegevens of inloggegevens worden uitgewisseld zonder SSL. Deze lijn trekt Google Chrome verder door met de volgende update. Goed nieuws voor al onze klanten die al overgingen naar SSL.


Wat gaat er gebeuren?

In oktober brengt Google een update uit voor Google Chrome. Vanaf versie 62 zullen alle websites met een formulier en zonder SSL als niet veilig worden gemarkeerd. In een incognito scherm zal de melding direct worden gegeven zodra de website geen certificaat bevat. Mocht je geen incognito modus inschakelen wordt de melding voorlopig alleen getoond zodra je begint met het vullen van de formuliervelden.

Google Chrome niet veilig melding http-websites - Wat gaat er gebeuren?

De ontwikkeling zal zich doorzetten

Daarnaast heeft Google aangekondigd dat de volgende stap is om ook de websites zonder formulieren te voorzien van een niet veilig melding als er geen SSL-certificaat is.

Ook Mozilla Firefox begint aan tonen melding

De meldingen worden niet alleen meer in Google Chrome weergegeven. Ook Mozilla Firefox toont tegenwoordig meldingen als een website geen SSL-certificaat heeft.

Nog geen SSL-certificaat?

Afgelopen half jaar hebben wij veel SSL-certificaten mogen installeren. Toch zijn er nog websites (en hier en daar zelf webshops) die geen certificaat hebben. Naast alle voordelen hoeft de aanschaf en installatie van een certificaat niet duur te zijn. Benieuwd naar de kosten van een SSL-certificaat? Doe dan een aanvraag.

Neem direct contact op
Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten.