Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

Google Chrome niet veilig melding voor alle http-websites

31-08-2017 door Edwin

Deel deze blog:

We schreven al eerder over de voordelen van een SSL-certificaat en de melding die Google Chrome toont bij sites waar betalingsgegevens of inloggegevens worden uitgewisseld zonder SSL. Deze lijn trekt Google Chrome verder door met de volgende update. Goed nieuws voor al onze klanten die al overgingen naar SSL.

Wat gaat er gebeuren?

In oktober brengt Google een update uit voor Google Chrome. Vanaf versie 62 zullen alle websites met een formulier en zonder SSL als niet veilig worden gemarkeerd. In een incognito scherm zal de melding direct worden gegeven zodra de website geen certificaat bevat. Mocht je geen incognito modus inschakelen wordt de melding voorlopig alleen getoond zodra je begint met het vullen van de formuliervelden.

Google Chrome niet veilig melding voor http websites

De ontwikkeling zal zich doorzetten

Daarnaast heeft Google aangekondigd dat de volgende stap is om ook de websites zonder formulieren te voorzien van een niet veilig melding als er geen SSL-certificaat is.

Ook Mozilla Firefox begint aan tonen melding

De meldingen worden niet alleen meer in Google Chrome weergegeven. Ook Mozilla Firefox toont tegenwoordig meldingen als een website geen SSL-certificaat heeft.

Nog geen SSL-certificaat?

Afgelopen half jaar hebben wij veel SSL-certificaten mogen installeren. Toch zijn er nog websites (en hier en daar zelf webshops) die geen certificaat hebben. Naast alle voordelen hoeft de aanschaf en installatie van een certificaat niet duur te zijn. Benieuwd naar de kosten van een SSL-certificaat? Doe dan een aanvraag.

 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
02-12-2022 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
10-11-2022 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
27-09-2022 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
Edwin
Edwin | Online Marketeer
De kracht van het internet benutten, daar help ik je graag mee! Om je webshop of website effectief in te zetten, ga ik voor je aan het werk met SEO, SEA en Social Media. Neem contact met mij op edwin@addvision.nl
Deel deze blog: