Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search
Haal jij al alles uit Google Mijn Bedrijf?
Haal jij al alles uit Google Mijn Bedrijf? - Blog Haal jij al alles uit Google Mijn Bedrijf? - Blog
Geschreven door Edwin op 20-03-2018 Maak jij eigenlijk al volledig gebruik van je Google Mijn Bedrijf vermelding? Lees snel verder over 4 kansen waar je direct mee aan de slag kan.

Leestijd: 5 minuten

De kans is groot dat jij en je concurrentie zitten te slapen. Maak jij eigenlijk al volledig gebruik van je Google Mijn Bedrijf vermelding? Lees snel verder over 4 kansen waar je direct mee aan de slag kan.


Over Google Mijn Bedrijf

Wat vroeger simpelweg je vermelding was op Google Maps is de laatste jaren steeds verder uitgebreid door Google. Met name het laatste half jaar ontwikkelde de profielen zich in een sneltreinvaart. Inmiddels staat het bekend als Google Mijn Bedrijf en omvat dit veel meer als alleen een Google Maps vermelding.

Gebruik Google Posts

Google Posts is een nieuwe functie van Google die bedrijven de mogelijkheid geeft om content direct in de zoekresultaten van Google te publiceren. Dit is natuurlijk een heel handige manier om gelijk meer te vertellen over je bedrijf of website.

Tip: leuk je Google Posts op met bijvoorbeeld een foto, Call to Action of met een link naar een bepaalde pagina van je website waarvan jij vindt dat bezoekers die écht moeten lezen.

Haal jij al alles uit Google Mijn Bedrijf? - Gebruik Google Posts

Booking Button

Wanneer je over een bedrijf of website beschikt waarbij het maken van een afspraak met een klant van belang is, is de nieuwe optie ‘Booking button’ een erg handige feature in je Google Mijn Bedrijf-vermelding. Door deze feature is het voortaan mogelijk om mensen direct een afspraak met je te laten maken via je Google Mijn Bedrijf-vermelding.

Klanten die berichten sturen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om potentiële klanten je berichten te laten sturen. Dit is een mooie manier om directe connecties met je klanten op te bouwen. Hoe begin je met deze berichten-functie? Erg gemakkelijk. Login bij je GMB-dashboard en klik op berichten/messaging.

Vraag en antwoord

Een andere feature die nieuw is, is het gebruiken van een Q&A in je Google Mijn Bedrijf. Een Q&A, Questions and Answers, is heel eenvoudig het vragen stellen door klanten via je Google Mijn Bedrijf-vermelding die jij vervolgens kunt beantwoorden.

Let op: ook hier geldt dat iedereen de mogelijkheid heeft de vragen te beantwoorden die over jouw bedrijf of website gaan. Houd je Google Mijn Bedrijf dus goed in de gaten zodat jijzelf degene bent die de vragen beantwoordt die over je bedrijf of website gesteld worden.

Dus.. aan de slag!

Dan rest er tot slot maar één ding: ga aan de slag! Er zijn een hoop leuke features die Google aanbiedt om van je Google Mijn Bedrijf-vermelding een daverend succes te maken. Maar, let op: zorg er wel voor dat je je GMB goed in de gaten houdt, zodat altijd de juiste informatie wordt weergegeven van je website of webshop.

Neem direct contact op
Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten.