Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

Inspelen op e-commerce trends met jouw webshop

Inspelen op e-commerce trends met jouw webshop - Blog Inspelen op e-commerce trends met jouw webshop - Blog
Geschreven door Sander op 19-12-2019 E-commerce staat nooit stil. In een voorgaande blog benoemden we al het feit dat het marktaandeel van webshops blijft groeien. Maar naast deze groei zien we ook steeds meer trends en ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. Benieuwd hoe jij hierop kunt inspelen met een webshop op maat?

Leestijd: 5 minuten

E-commerce staat nooit stil. In een voorgaande blog benoemden we al het feit dat het marktaandeel van webshops blijft groeien. Maar naast deze groei zien we ook steeds meer trends en ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. Benieuwd hoe jij hierop kunt inspelen met een webshop op maat?


VAN E-COMMERCE NAAR MOBILE COMMERCE

De smartphone gaat een steeds belangrijkere rol spelen in het koopgedrag van de consument. Het aantal transacties via de mobiel nemen in rap tempo toe. Anno 2019 doet ongeveer 40% van de Nederlanders zijn aankopen via de smartphone. Onder millennials (generatie Y) is het zelfs al het meest gebruikte online apparaat en verslaat hiermee dus de computer of de laptop.

RESPONSIVE MET EEN WEBSHOP OP MAAT

Om op de verschuiving naar mobile commerce in te spelen, is het van belang dat jouw mobiele webshop responsive is. Iets waar je op kunt rekenen wanneer je jouw webshop op maat laat bouwen bij ons. Hierin zou je nog een verdere optimalisatieslag kunnen maken door bepaalde onderdelen op de webshop aan te passen op mobiel, bijvoorbeeld een speciaal ontworpen uitklapmenu.

Afbeelding 1: Responsive webshop op mobiel

Inspelen op e-commerce trends met jouw webshop - Responsive met een webshop op maat

DE PROGRESSIVE WEB APPS ZIJN IN OPMARS

Door de verschuiving van e-commerce naar mobile commerce is de Progressive Web App (PWA) begonnen aan zijn opmars. Een PWA is een geavanceerde website met bepaalde functionaliteiten van een app. Deze vorm van een webshop wordt steeds populairder en zorgt ervoor dat de bezoeker een snelle gebruikerservaring heeft. Je kunt wel raden dat het bouwen van een Progressive Web App puur maatwerk is.

DE VOORDELEN VAN EEN PROGRESSIVE WEB APP

Naast dat je met een Progressive Web App inspeelt op een e-commerce trend, biedt het ook verschillende voordelen:

  • Groei in conversies: Een snelle gebruikerservaring zorgt voor actievere gebruikers, wat zich zal uiten in meer conversies.
  • Toegankelijk voor bezoekers: Een bezoeker hoeft een PWA niet te installeren zoals bij een app en kan ook offline een bezoek brengen.
  • Zoekmachinevriendelijk: Een Progressive Web App is geschikt voor zoekmachines, niet geheel onbelangrijk.

BESTEED AANDACHT AAN CUSTOMER EXPERIENCE

Een trend die verder gaat dan alleen e-commerce is het verbeteren van de Customer Experience. Van een productgerichte organisatie naar klantgerichte organisatie. Een onderwerp waarop veel invalshoeken van toepassing zijn. Een van deze invalshoeken is het implementeren van een omnichannel-strategie. Stem alle kanalen van jouw bedrijf, zowel offline als online, op elkaar af.

DENK OOK AAN JOUW OMNICHANNEL-STRATEGIE

Wanneer je omnichannel-strategie goed geïntegreerd is over alle kanalen heen, zal dit zorgen voor een aangename klantervaring. Bij het bouwen van een webshop op maat kan er rekening worden gehouden met de omnichannel-strategie. Denk hierbij aan het kunnen tonen van de winkelvoorraad van een product of bezoekers de mogelijkheid geven om een e-mail te ontvangen wanneer een product weer op voorraad is.

TREK DE SERVICE DOOR OP JOUW WEBSHOP

Service, het onderdeel van jouw bedrijf dat misschien wel het meeste invloed heeft op de Customer Experience van klanten. Naast het inzetten van relevante kanalen als touchpoints, spelen reviews ook een steeds grotere rol in de beslissing van de consument. Toon met jouw webshop op maat reviews, zowel over het bedrijf als over het product zelf. Bied bezoekers ook de mogelijkheid om een review achter te laten.

Afbeelding 2: Review op een productpagina

Inspelen op e-commerce trends met jouw webshop - Trek de service door op jouw webshop

LAAT JOUW WEBSHOP OP MAAT REALISEREN

Ga jij inspelen op de e-commerce trends met een webshop op maat? Laten we vandaag dan nog een afspraak maken. Wij bouwen een professionele webshop op maat die aan jouw wensen voldoet.

Neem direct contact op
Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten.