Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

Je B2B website beter laten vinden met behulp van video's

Je B2B website beter laten vinden met behulp van video's - Je B2B website beter laten vinden met behulp van video's Je B2B website beter laten vinden met behulp van video's - Je B2B website beter laten vinden met behulp van video's
Geschreven door Ditmar op 26-08-2022 Sinds kort heeft Google Search Console het rapport Video-indexering. Wat zijn de voordelen hiervan en hoe kun je met behulp van video's je B2B website beter laten indexeren? In deze blog leggen we het uit.

Sinds kort heeft Google Search Console het rapport Video-indexering. Dit rapport geeft aan op hoeveel geïndexeerde pagina's van je site een of meer video's staan, en op hoeveel van deze pagina's een video kon worden geïndexeerd. Geïndexeerde video's kunnen worden weergegeven in Google-zoekresultaten.

Je B2B website beter laten vinden met behulp van video's - 1. intro

Waarom video's op je B2B website?

Visuele content trekt de aandacht van je bezoeker. Door video's op je website kun je jouw bedrijf en producten of diensten op een aantrekkelijke manier voorstellen aan de bezoekers van je B2B website. Je kunt bezoekers makkelijk informatie geven over complexe producten. Dan hoeven ze geen lastige tekst door te spitten en blijven ze langer op je B2B website. 

Hoe werkt de video-indexering?

In Google Search console kun je inzicht krijgen in de indexering van je pagina's. Daarnaast is het nu mogelijk om de indexering van video-pagina's te zien. Je krijgt een overzicht van de video-pagina's met- en zonder indexering. Wanneer een video-pagina niet is geïndexeerd, geeft het rapport aan waarom dit zo is, zodat je aanpassingen op je B2B website kunt doen om de video-pagina wel te laten indexeren.

Hoe zorg ik dat mijn video's voldoen aan de normen?

De meest voorkomende problemen bij video-indexering zijn:

  • Google kan geen video op de pagina vinden.
  • Google kan de grootte en positie van de video niet bepalen.
  • De video is te groot of te klein.

In Google Search Console Help kun je in het Rapport Video-indexering een overzicht vinden van de redenen waarom video-pagina's niet geïndexeerd worden en de oplossingen hiervoor.

Welke video's op je B2B website?

We weten nu dat het handig is om video's op je B2B website te plaatsen en dat je er beter geïndexeerd mee kunt worden. Maar welke video's plaats je dan op je B2B website?

Over ons video
Om te beginnen kun je denken aan een voorstelrondje van je bedrijf voor op de 'over ons' pagina. Hierin stel je je bedrijf, medewerkers en producten of diensten voor. Laat je werknemers aan het woord en geef meer informatie over de inspiratie en motivatie achter je bedrijf.

Productvideo's
Wanneer je specifieke producten of onderdelen aanbiedt, kan het handig zijn om hier video's met een uitleg van de werking of toepassing van te maken. Zo kunnen de bezoekers van je B2B website op een eenvoudige manier alle ins en outs van je producten leren kennen.

Video's over je diensten
Heb je een B2B website waar je voornamelijk diensten aanbiedt? Maak een video waarin je het proces van een project laat zien, van begin tot en met het eindresultaat. Potentiële klanten op je B2B website krijgen zo een betere connectie met je bedrijf.

Hulp nodig met je B2B website of meer weten?

Bij AddVision begrijpen we dat je het als ondernemer druk genoeg hebt. Wij helpen je daarom graag om ervoor te zorgen dat jouw B2B website helemaal geoptimaliseerd wordt. Wil je een nieuwe B2B website laten maken? Ook dan kan je bij ons terecht. We helpen je met het gehele proces van A tot Z. Zo kan je heerlijk blijven ondernemen en je focussen op de dingen waar je echt mee bezig wilt zijn. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend gesprek!

Neem direct contact op
Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten.