Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

Zet Amazon.nl in als extra verkoopkanaal

Zet Amazon.nl in als extra verkoopkanaal - Blog Zet Amazon.nl in als extra verkoopkanaal - Blog
Geschreven door Sander op 12-05-2020 Sinds maart is Amazon toegetreden tot de Nederlandse markt. De ideale kans voor jou als ondernemer om een groter publiek aan potentiële klanten te bereiken. Jij als verkoper kunt kiezen voor een account waarmee je alleen producten verkoopt die al op Amazon staan of een uitgebreider account om ook je eigen producten toe te voegen.

Leestijd: 5 minuten

Sinds maart is Amazon toegetreden tot de Nederlandse markt. De ideale kans voor jou als ondernemer om een groter publiek aan potentiële klanten te bereiken. Jij als verkoper kunt kiezen voor een account waarmee je alleen producten verkoopt die al op Amazon staan of een uitgebreider account om ook je eigen producten toe te voegen.


MARKETPLACES ZIJN ONLINE VERKOOPPLATFORMS

Marketplaces worden steeds populairder, ook Amazon is er een. Maar wat houdt een marketplace nou precies in? Het kan gezien worden als een online markt. Waar je als verkoper producten kan aanbieden inruil tegen een percentage van de inkomsten. Dit percentage betaal je aan de marketplace om gebruik te maken van het platform. Een voorbeeld van een bekende marketplace is Bol.com en ook Facebook heeft een marketplace opgericht.

DE NEDERLANDSE AMAZON IS EEN FEIT

Sinds 10 maart is Amazon.nl live en is het grote Amerikaanse handelsbedrijf toegetreden tot de Nederlandse e-commercemarkt. Ook heeft het direct een hoofdkantoor gevestigd in Amsterdam. Nederland is het zesde Europese land waar Amazon een webshop heeft gelanceerd. Al duizenden Nederlandse winkeliers hebben zich aangesloten bij de marketplace.

BEREIK EEN GROTER PUBLIEK AAN POTENTIËLE KLANTEN

Nu Amazon naar Nederland is gekomen biedt dit ondernemers de kans om gebruik te maken van het platform. De voordelen die het platform jou biedt als ondernemer:

  • Je verkoopt via een veilige en betrouwbare marketplace
  • Groot bereik aan potentiële klanten
  • Size doesn't matter, ook kleine verkopers zijn welkom
  • Amazon biedt de mogelijkheid tot voorraadopslag

Door je aan te sluiten bij Amazon.nl heb je een groter bereik aan potentiële klanten doordat je eenvoudig je producten kan aanbieden op de andere Europese market places van Amazon. Hier schuilt ook gelijk het gevaar wanneer je niet Amazon inzet als extra verkoopkanaal. De concurrentie zal namelijk toenemen aangezien aanbieders uit andere Europese landen ook de producten in Nederland kunnen aanbieden.

KIES HET TYPE ACCOUNT DAT BIJ JOU PAST

Zoals hierboven al benoemd zijn ook kleine verkopers welkom op Amazon.nl. Wat je wel moet doen is je inschrijven als verkoper. Hierbij kan gekozen worden voor een individual seller account of een professional seller account:

  • Individual seller account: Hierbij is de registratie gratis, betaal je $0,99 per verkoop en kan je alleen producten verkopen die al op Amazon staan.
  • Professional seller account: De account kost $39 per maand en het is mogelijk om eigen merkproducten te verkopen. Ook zijn hier meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld inzicht geavanceerde rapportages.

ZET AMAZON.NL IN ALS EXTRA VERKOOPKANAAL

Wil jij vandaag nog producten verkopen via Amazon.nl? Geen probleem, wij kunnen je daarbij helpen. Neem dan contact met ons op!

Neem direct contact op
Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten.