Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

Maak vandaag nog gebruik van de nieuwste functie van Google

26-07-2017 door Edwin

Deel deze blog:

Een nieuwe functie van Google maakt het nu nog eenvoudiger om klanten direct in de zoekresultaten te bereiken. Een super simpel concept met eenvoudige uitvoering. Kortom; over 10 minuten heb ook jij gebruik gemaakt van de nieuwste functie van Google.

Berichten publiceren met je Google Bedrijfsprofiel

Het is mogelijk geworden om met je Google Bedrijfsprofiel berichten te plaatsen. Deze worden onder je bedrijfsvermelding in Google getoond. Met het maken van deze berichten breng je eenvoudig de laatste nieuwtjes, evenementen, producten of diensten onder de aandacht. Gratis en voor niets!

Zo ga je te werk

Ga naar je bedrijfsprofiel bij Google. In de linker kolom kan je hier sinds kort ook kiezen voor berichten. Hier vind je ook je oude berichten terug, incl. statistieken. Voor het schrijven van een bericht klik je op “Schrijf je post”.

Google posts met bedrijfsprofiel

De mogelijkheden

Bij het maken van een post kan je de volgende velden vullen:

1.       100 – 300 woorden

Je krijgt 100-300 woorden de ruimte om je boodschap over te brengen. Heb je AdWords draaien? Kijk daar eens voor een goede tekst uit je advertenties.

2.       Foto toevoegen

Je kan aan het bericht een afbeelding toevoegen. Dit raden wij aan. Hiermee zal je bericht nog meer opvallen en vermoedelijk ook meer klikken opleveren.

3.       Maak evenementen aan

Het is mogelijk om een begin en einddatum toe te voegen aan je bericht. Handig voor gebeurtenissen of evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het melden van een tijdelijke korting.

4.       Voeg een knop en link toe

Bij het aanvinken van “Een knop toevoegen” is het mogelijk om een link in te voegen en aan te geven welke call-to-action je hieraan wilt toevoegen. Mogelijke call-to-action knoppen:

  • Reserveren
  • Registreren
  • Bestellen
  • Bekijk aanbod

Google mijn bedrijf posts

Zie hierboven een voorbeeld waarmee wij meteen aan het testen geslagen zijn voor maatwerk webshops. Het bericht blijft ongeveer een week staan. Wij zijn erg benieuwd naar de eerste resultaten van deze nieuwe functie. Eén ding is zeker; voor het gemak waarmee je het kan aanmaken moet je deze kans zeker niet laten liggen.

Ons vermoeden

Kijkende naar deze functie verwachten we nog wel interessante ontwikkelingen rondom deze functie. We weten dat Google van verse content houdt. Het is nu enkel nog een vermoeden maar wij verwachten dat profielen die regelmatig een bericht onder hun profiel aanmaken hun zichtbaarheid van hun Google profiel kunnen verhogen.

Aan de slag

Wij raden je aan om gelijk een bericht te maken. Heb je een recent nieuwsbericht? Onlangs nieuwe sale artikelen toegevoegd aan je webshop? Op naar je bedrijfsprofiel en maak je eerste bericht.

 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
02-12-2022 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
10-11-2022 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
27-09-2022 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
Edwin
Edwin | Online Marketeer
De kracht van het internet benutten, daar help ik je graag mee! Om je webshop of website effectief in te zetten, ga ik voor je aan het werk met SEO, SEA en Social Media. Neem contact met mij op edwin@addvision.nl
Deel deze blog: