Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

Mobile friendly deadline

14-04-2015 door Dirk

Deel deze blog:

21 april wordt een belangrijke datum voor uw site! Op internet verschijnen al artikelen met titels als 'April 21 D-Day', 'Mobile Deadline' of 'Mobilegeddon'. Wat is er aan de hand?

Mobile friendly als ranking factor
Google heeft aangekondigd dat ze op 21 april een belangrijke update van de zoekmachine uitvoeren. Vanaf dan wordt mobiel vriendelijkheid een ranking factor! Dit geldt overigens alleen voor zoekopdrachten die op een mobiel apparaat worden uitgevoerd. 

"Deze verandering zal invloed hebben op mobiele zoekopdrachten in alle talen wereldwijd en zal een veelzeggende impact hebben op onze zoekresultaten.”  

- Google webmaster

 

Mobile friendly test
In november schreven we al over het belang van het mobile friendly- label. Heeft u toen de test gedaan? Bent u nog niet mobiel vriendelijk? Dan loopt u het risico dat mobiele gebruikers uw website links laten liggen.   

Uw Google posities: verlies of winst? 
Wilt u zo concreet mogelijk weten wat de gevolgen van deze Google update zijn voor uw site? Vraag dan onze gratis zoektermen check aan. Wij controleren de posities van uw 10 belangrijkste zoektermen voor 21 april en twee weken daarna. 


Uiterlijk 8 mei weet u hoe groot het verlies is voor uw niet mobielvriendelijke site. Of u ontdekt hoe groot uw winst is omdat u wel mobielvriendelijk bent! 

(Deze actie liep t/m 20 april.) 
 
In het artikel 'Verrassende uitkomst' leest u wat wij constateerden na de analyse van de zoekresultaten voor onze klanten.   
 
 Haal meer uit jouw webshop met een product configurator
08-01-2021 Haal meer uit jouw webshop met een product configurator
 Vacature: Online Marketeer
02-12-2020 Vacature: Online Marketeer
 Verlies geen posities door de Google Page Experience update!
16-09-2020 Verlies geen posities door de Google Page Experience update!
Dirk
Dirk | Eigenaar
Met elkaar het maximale uit internet halen, daar ga ik voor! Dat doe ik door een krachtige combinatie van strategie, marketing en automatisering. Neem contact met mij op dvv@addvision.nl Dirk van Vuren
Deel deze blog: