Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

Nieuwe versie Chrome gaat waarschuwing tonen bij onveilige webshops

13-12-2016 door Edwin

Deel deze blog:

Opvallend nieuws vanuit het Google-kamp. De Chrome browser zal binnenkort een melding gaan tonen aan gebruikers om te waarschuwen voor onveilige webshops.

Belangrijke update 14/02/2017:

Inmiddels is het zover en is de nieuwe versie (versie 56) gereleased. De meldingen met 'niet veilig' worden inmiddels vertoond. Op verschillende website kan je nu de onderstaande melding zien in de Google Chrome webbrowser:

Niet veilig melding google chrome nederlands

Wanneer is een website onveilig?

Websites en webshops worden als onveilig bestempeld op het moment dat ze geen SSL-certificaat hebben en gebruik maken van een inlog of betalingsmogelijkheid. 

Het speelveld verandert

Hiermee verandert Google heel bewust het speelveld. Voorheen werden sites met een SSL-certificaat beloond met een verbetering (of versterking) in de organische resultaten. Nu loop je risico's met vindbaarheid door geen SSL-certificaat te hebben. 

Meest gebruikte browser

Google Chrome heeft zijn marktaandeel sterk weten te verbeteren in 2016. Voorheen was Internet Explorer de meest gebruikte browser. Inmiddels is dat Google Chrome en met grote afstand. Volgens recent onderzoek van Statcounter surft 56,6% met behulp van Google Chrome. Internet Explorer is gezakt tot 17,5%. Aanpassingen in Google Chrome zijn dus van grote impact op jouw site.

Wat doet een SSL-certificaat?

Het SSL-certificaat zorgt ervoor dat wachtwoorden en persoonlijke gegevens die via de webshop worden verzonden worden versleuteld. Op deze manier kunnen de gegevens van de gebruikers niet zomaar onderschept worden. Iets waar Google in toenemende mate aandacht aan besteedt en belang aan hecht.

Wacht niet langer af

Afwachten om een SSL-certificaat te nemen is hiermee dus echt van de baan. Wie geen SSL-certificaat neemt loopt het risico om gebruikers een onveilig gevoel te geven en in de posities bij Google zullen zij in de loop der tijd hoogstwaarschijnlijk posities gaan verliezen.

Hoe krijg ik een SSL-certificaat op mijn site?

Een certificaat moet aangeschaft en geïnstalleerd worden. Het certificaat is vervolgens 3 jaar geldig. De kosten van het certificaat hangen af van je site en het type certificaat. Benieuwd naar de kosten voor een SSL-certificaat voor jouw site? Neem dan contact met ons op.

 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
02-12-2022 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
10-11-2022 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
27-09-2022 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
Edwin
Edwin | Online Marketeer
De kracht van het internet benutten, daar help ik je graag mee! Om je webshop of website effectief in te zetten, ga ik voor je aan het werk met SEO, SEA en Social Media. Neem contact met mij op edwin@addvision.nl
Deel deze blog: