Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

Omzet webwinkels blijft stijgen

18-09-2013

Deel deze blog:

Nederlanders hebben in de eerste helft van 2013 opnieuw meer uitgegeven op het internet. Ondanks de aanhoudende recessie groeien de online bestedingen goed door.

8 procent groei in de eerste helft 2013

De omzet van online winkels is in de eerste helft van 2013 met 8 procent gegroeid ten opzichte van 2012. De totale omzet van de online bestedingen bedroeg 5 miljard. Dat blijkt uit het marktonderzoek dat is gepubliceerd door Thuiswinkel.org.

10 procent meer bestellingen

Vooral het aantal bestellingen is fors gegroeid. Van januari tot en met juni werden in totaal 46 miljoen online bestellingen geplaatst. Dat is een toename van 10 procent vergeleken met dezelfde periode in 2012. Per bestelling wordt gemiddeld € 109,- uitgegeven.

Er wordt voornamelijk geld uitgegeven aan fysieke producten. Diensten, zoals vakanties en verzekeringen, zijn minder populair. De onlinebestedingen aan diensten groeit dan ook minder snel.

Online kopers bestellen steeds vaker

Volgens het marktonderzoek van Thuiswinkel.org vlakt het aantal online kopers wel af. De groei in online bestedingen wordt voornamelijk veroorzaakt door het feit dat online kopers vaker online kopen. De sterkst stijgende productcategorieën zijn speelgoed, muziek en computer-hardware.

Kansen in de onlineretailmarkt

“De recessie heeft nog altijd geen vat op de onlineretailmarkt gekregen”, zegt Ed Nijpels, de voorzitter van Thuiswinkel.org. “Zowel de ondernemers als wij zien nog voldoende kansen voor groei in de onlineretailbranche. De consument krijgt steeds meer vertrouwen in onlineshoppen en de ervaren onlineshopper komt steeds vaker terug”.

De verwachting is dat de groei in de tweede helft van 2013 door zal zetten. Voor heel 2013 wordt gerekend op een groei van 8 procent. Hiermee wordt een totaalomzet van 10,5 miljard gerealiseerd.

Meeliften op de groei?

Deze cijfers zijn het bewijs dat een professionele webshop de juiste investering is voor retailers. Ook meeliften op de groei? Vraag direct een offerte aan voor webshop ontwikkeling.

 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
02-12-2022 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
10-11-2022 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
27-09-2022 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
Deel deze blog: