Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

Online Sinterklaasaankopen gestegen

05-12-2012

Deel deze blog:

Thuiswinkel.org, PostNL en Blauw Research hebben een gezamenlijk onderzoek uitgevoerd op de online Sinterklaasaankopen. Hieruit is gebleken dat de online Sinterklaasaankopen zullen stijgen, ondanks de aanhoudende crisis.

Online retailers verwachten dit jaar een weekomzet van € 128 miljoen. Dit is een toename van 42% ten opzichte van de periode voor Sinterklaas (€ 38 miljoen). Ook zijn er 41% meer pakketten ontvangen tijdens de Sinterklaasperiode.

Profijt van vertrouwen in webshops

27% van de Nederlandse consumenten heeft aangegeven dat ze dit jaar minder Sinterklaas cadeau’s gaan kopen. Toch verwachten de webshops meer omzet te behalen in de maand voor Sinterklaas dan in 2011.

Ed Nijpels, voorzitter Thuiswinkel.org, over de toename
“Het is opvallend dat de Sint, ondanks de aanhoudende crisis, zo nadrukkelijk zijn weg in webwinkels heeft gevonden, zelfs nog meer dan vorig jaar. Webwinkels doen het erg goed tijdens de Sinterklaasperiode. De Sint kan bij webwinkels 24 uur per dag bestellen, wat het hem erg gemakkelijk maakt de hele nacht door te werken. Ook spreken de vele acties van webwinkels de Sint juist tijdens deze barre economische tijden erg aan. Deze voordelen dragen onder andere bij aan de extra online bestedingen tijdens de Sinterklaasperiode.”

Belangrijkste redenen

De overkoepelende reden om meer online Sinterklaasaankopen te doen is het gemak. Hieronder de redenen op een rij die zijn gebleken uit het onderzoek:

 • Tijdbesparing (37%)
 • 24/7 bestellen (37%)
 • Online prijsniveau (31%)
 • Drukte vermijden (25%)

Overige belangrijke redenen zijn gemakkelijk bestellen vanaf de tablet op de bank en de snelle levering van de bestelde producten.

Meest populaire producten

Zoals elke Sinterklaas wordt er voornamelijk speelgoed en elektronica verkocht. Dit jaar zijn de tablets en smartphones erg populair. De populaire Sinterklaascadeaus op een rij:

 • Tablets (Apple & Android)
 • LEGO Star Wars en LEGO Friends
 • Skylanders game en losse figuren
 • Playmobil
 • Smartphone: Samsung Galaxy SIII
 • Monopoly Millionaire 
 • PS3 game: FIFA 13

Wilt u voor volgend jaar ook profiteren van de toename in vertrouwen van de consumenten. Kijk dan snel bij onze dienst “professionele webshop laten bouwen”!

Dit artikel is oorspronkelijk gedeeld op www.thuiswinkel.org.

 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
02-12-2022 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
10-11-2022 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
27-09-2022 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
Deel deze blog: