Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

E-commerce blijft groeien: +18% omzet in 2018!

E-commerce blijft groeien: +18% omzet in 2018! - Blog E-commerce blijft groeien: +18% omzet in 2018! - Blog
Geschreven door Jenny op 29-05-2019 Overweeg je om een webshop te starten? Twijfel niet langer en laat nu je webshop bouwen! De timing is perfect: Naar verwachting zal het marktaandeel van webshops stijgen naar 25% in 2025. Door slim in te spelen op de ontwikkelingen binnen e-commerce kan je opvallen tussen je concurrenten.

Leestijd: 5 minuten

Overweeg je om een webshop te starten? Twijfel niet langer en laat nu je webshop bouwen! De timing is perfect: Naar verwachting zal het marktaandeel van webshops stijgen naar 25% in 2025. Door slim in te spelen op de ontwikkelingen binnen e-commerce kan je opvallen tussen je concurrenten.


De webshop heeft de toekomst

Steeds meer mensen kopen producten en diensten via een webshop. De omzet van online retailers is in 2018 maar liefst 17,8% hoger dan in 2017. De gemiddelde webshop heeft in 2018 ruim 13% meer omzet weten te behalen dan het voorgaande jaar. Naar verwachting zal de populariteit van webshops de komende jaren blijven toenemen.

De kansen van e-commerce

Naast de groeiende cijfers bieden de ontwikkelingen op het gebied van e-Commerce ook mooie kansen. Kansen waar sommige ondernemers niet goed op weten in te spelen. Door hier zelf wel mee aan de slag te gaan, weet jij jouw webshop te onderscheiden van de concurrenten en de klanten voor je te winnen. Neem de volgende kansen mee om jouw webshop tot een succes te maken:

Mobielvriendelijke webshop

De belangrijkste ontwikkeling is de opkomst van het aantal mobiele gebruikers dat online winkelt. In onze blog over de trends en ontwikkelingen in 2019 lees je hoe de mobiel de televisie gaat verslaan en andere ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. Om terug te komen op mijn verhaal, je webshop moet mobielvriendelijk zijn. Door de mobiele bezoekers op hun wenken te bedienen is de kans groter dat ze overgaan tot een aankoop.

Big data, voice search en chatbots

Niet alleen een mobiele webshop maar ook de nieuwste technologieën zorgen ervoor dat jij jouw webshop kunt onderscheiden van concurrenten. Maak gebruik van deze ontwikkelingen:

  • Big data: De rode draad die jou helpt met het maken van beslissingen voor jouw webshop. Denk hierbij aan het maken van een keuze aan de hand van een A/B test of het in kaart brengen van de customer journey.
  • Voice search: Door de komst van voice search zullen consumenten steeds vaker de zoekmachine raadplegen met een open vraag. Zorg dat jouw zoekresultaat bovenaan komt te staan door in te spelen op vraaggestuurde zoekopdrachten.
  • Chatbots: Gaan steeds vaker dienen als het eerste kanaal voor het contact met een consument. Maak gebruik van een chatbot als live chat op jouw webshop en ga op deze manier de dialoog aan met bezoekers. 

Geef het startschot voor de bouw van jouw webshop

Geef vandaag nog het startschot voor de bouw van jouw webshop! Wij bouwen een professionele webshop met de focus op meer omzet. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

Bronnen: EmerceAdformatie