Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

SSL Certificaten

30-08-2011

Deel deze blog:

Vandaag verscheen er een bericht op nu.nl met de titel 'Iraanse regering tapgte Gmail af'. In het artikel wordt beschreven hoe de regering van Iran een Nederlandse leverancier, Digitnotar, misbruikte om internet verkeer naar Gmail af te tappen. In dit artikel willen we onze klanten op de hoogte brengen van het probleem en aangeven dat wij geen gebruik maken van SSL certificaten van Diginotar. 

Wat is het probleem?Diginotar is een bedrijf dat actief is in het uitgeven van SSL certificaten. Een SSL certificaat garandeert de bezoeker dat de website of webshop echt is van het desbetreffende bedrijf en dat de verbinding tussen u computer en de website of webshop niet afgeluisterd wordt. Dit garandeert dat de informatie die u invult en opvraagt niet door een derde gelezen kan worden. In het geval van Gmail in Iran zat er een lek in het systeem doordat het leek of de verbinding beveiligd was en de bezoeker direct communiceerde met Gmail, maar in werkelijkheid de verbinding afgeluistert werd.

Momenteel is niet helder hoe het kon dat het SSL certificaat uitgegegeven door Diginotar zei dat het ging om een beveiligde verbinding met Gmail, terwijl dit in werkelijkheid niet zo was. Dit maakt dat alle SSL certificaten van Diginotar op dit moment een verhoogd veiligheidsrisico met zich meebrengen. 

Heeft dit invloed op de betrouwbaarheid van mijn website of webshop?

Nee, SSL certificaten die uitgegeven zijn door ons lopen niet via Diginotar.  Dit betekent dat uw website of webshop geen verhoogd veiligheidsrisico heeft. 

Vragen?
Neem contact met  ons op. 

 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
02-12-2022 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
10-11-2022 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
27-09-2022 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
Deel deze blog: