Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

Verhoog de vindbaarheid YouTube video's

Verhoog de vindbaarheid YouTube video's - Blog Verhoog de vindbaarheid YouTube video's - Blog
Geschreven door Edwin op 28-09-2016 Zoekmachines zijn door de jaren heen steeds beter geworden in het achterhalen waar bepaalde pagina’s en teksten over gaan. Dat kunnen ze ook steeds vaker bij video’s! Daar is echter nog wel wat werk van jouw kant voor nodig.

Leestijd: 5 minuten

Zoekmachines zijn door de jaren heen steeds beter geworden in het achterhalen waar bepaalde pagina’s en teksten over gaan. Hierdoor kunnen ze bij zoekopdrachten relevante zoekresultaten tonen. Dat kunnen ze ook steeds vaker bij video’s! Daar is echter nog wel wat werk van jouw kant voor nodig.  

Begin dit jaar schreven we al een blog over Youtube optimalisatie in 8 stappen. We benoemden daarin het toevoegen van ondertiteling aan je video’s. Met dit blog gaan we daar wat dieper op in.


Waarom ondertiteling toevoegen helpt

Ondertiteling bij een video is een goed voorbeeld van content die zoekmachines begrijpen. Ze kunnen de ondertiteling makkelijk uitlezen en snappen hierdoor bij welke zoekopdrachten de video past. We zien steeds vaker dat video-resultaten in Google worden meegenomen. Als je bijvoorbeeld zoekt op Suske en Wiske de musical, dan kom je als tweede resultaat een YouTube video tegen.

Verhoog de vindbaarheid YouTube video's - Waarom ondertiteling toevoegen helpt

Tips voor het ondertitelen van YouTube video’s

Een ondertiteling toevoegen aan je video wordt pas echt interessant als je met zoektermen aan de slag gaat. Zorg dus dat in de gesproken tekst van de video de belangrijkste zoektermen worden meegenomen. Dit kan je doen door van tevoren een goede tekst uit te schrijven, maar je kan ook altijd later nog een video inspreken met een zogenaamde voice-over.

Hoe voeg je ondertiteling toe aan je video’s?

Als je ingelogd bent in Youtube en je gaat naar één van je video’s, zal je zien dat helemaal rechts onder de video een icoon met CC staat (). Door hier op te klikken kan je beginnen met het toevoegen van ondertiteling. Het toevoegen van ondertiteling wijst zich gaande weg vanzelf.

Voeg de ondertiteling toe in de description

Het is niet alleen zinvol om de ondertiteling bij de video te voegen, maar deze ook in de description onder de video te zetten. De description wordt namelijk ook door zoekmachines goed begrepen en gevonden. Daarom is het belangrijk dat de ondertiteling ook hier wordt toegevoegd.

Internationaal vindbaar zijn?

Wil je internationaal de vindbaarheid van je video verhogen? Je kan in meerdere talen een ondertiteling toevoegen. Zo kan je ervoor zorgen dat je in meerdere talen op relevante zoektermen te vinden bent.

Ben je onverhoopt toch vastgelopen bij het maken van de ondertiteling? Via onderstaande Google support pagina wordt alles nog eens haarfijn uitgelegd.

https://support.google.com/youtube/answer/2734796?hl=nl

Meer weten over YouTube? Lees dan de volgende blogs: