Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

Verrassende uitkomst!

05-05-2015 door Dirk

Deel deze blog:

Op 23 augustus 2016 maakte Google bekend dat het mobile-friendly label weer verdwijnt. Lees er meer over in ons blog 'Slechts 15% websites nog niet mobielvriendelijk'.    

Drie weken geleden schreef ik over de mobile friendly deadline. Inmiddels is Googles update van de zoekmachine uitgevoerd en is mobiel vriendelijkheid een ranking factor.

Hoeveel impact heeft deze belangrijke update werkelijk op uw site? Wij bekeken het voor een aantal van onze klanten en de uitkomst is zeer verrassend! 

verrassend resultaat

Geen overtuigende veranderingen
De uitkomsten van ons onderzoek laten op dit moment helemaal geen overtuigende veranderingen in de zoekresultaten zien! 57% van de niet mobiele sites daalt licht in de zoekresultaten. Mobiel vriendelijke sites stijgen licht. De effecten zijn echter minimaal en de cijfers zijn gebaseerd op een korte periode.

Goede content wint
De lage impact is waarschijnlijk deels te verklaren doordat goede content nog steeds van het grootste belang is voor de weergave van zoekresultaten.


Een pagina met content van hoge kwaliteit die niet mobiel vriendelijk is, zal nog steeds hoog scoren als het geweldige content heeft voor de zoekvraag.

- Google Webmaster Central Blog
 


Internationale onderzoeken
Ook verschillende internationale partijen hebben onderzoek gedaan naar de wijzigingen binnen de mobiele resultaten en de impact hiervan. Moz is net als de meeste Nederlandse bedrijven niet onder de indruk, maar Search Metrics ziet al wel duidelijke winnaars en verliezers.  

Mobiel vriendelijk worden? 
Als uw site nog niet mobiel vriendelijk is, is er op dit moment in Googles zoekresultaten dus nog niet veel aan de hand. Blijf wel alert, want de kans is groot dat de impact van het mobile friendly label langzaam toeneemt. En vergeet niet ….. mobiel vriendelijk worden doet u niet voor Google, maar voor uw klanten!  

 

 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
02-12-2022 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
10-11-2022 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
27-09-2022 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
Dirk
Dirk | Eigenaar
Met elkaar het maximale uit internet halen, daar ga ik voor! Dat doe ik door een krachtige combinatie van strategie, marketing en automatisering. Neem contact met mij op dvv@addvision.nl Dirk van Vuren
Deel deze blog: