Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

Waarom een B2B webshop onmisbaar is

Waarom een B2B webshop onmisbaar is - Waarom een B2B webshop onmisbaar is Waarom een B2B webshop onmisbaar is - Waarom een B2B webshop onmisbaar is
Geschreven door Ditmar op 07-07-2022 Een B2B webshop, of business to business E-commerce omgeving is een platform waar zakelijke klanten online bestellingen kunnen plaatsen. Deze omgeving is 24/7 online waardoor klanten altijd kunnen bestellen. Meer weten over wat een B2B webshop voor jou kan betekenen?

We kennen het allemaal nog wel, de productcatalogus. Boeken vol producten en prijzen met rijen productnummers en btw-percentages. Jarenlang de ergernis van menig inkoper. Het lijkt al heel lang geleden, maar tot op de dag van vandaag zijn er bedrijven die maar blijven vasthouden aan dit fenomeen. In deze blog vertellen we je waarom een B2B webshop onmisbaar is anno 2022

We kennen het allemaal nog wel, de productcatalogus. Boeken vol producten en prijzen met rijen productnummers en btw-percentages. Jarenlang de ergernis van menig inkoper. Het lijkt al heel lang geleden, maar tot op de dag van vandaag zijn er bedrijven die maar blijven vasthouden aan dit fenomeen. In deze blog vertellen we je waarom een B2B webshop onmisbaar is anno 2022.

Bestel eenvoudig de juiste producten

Een B2B webshop heeft andere eisen dan een webshop gericht op consumenten. De focus bij B2B webshops ligt vooral op eenvoudig bestellen van de juiste producten. Meedenken met de gebruiker is daarbij essentieel. Een klein foutje in de bestelling kan namelijk het gehele productieproces van een klant vertragen. Zorg er daarom voor dat de gebruiker niks vergeet.

B2B webshop biedt 24/7 beschikbaarheid

Een echte ondernemer heeft het altijd druk en vooral tussen 09:00-17:00. Het is daarom ook niet gek dat veel bedrijven hun inkopen buiten de reguliere tijden doen. Door een B2B webshop zorg je ervoor dat je altijd beschikbaar bent voor het bestellen van producten. Beperk jezelf dus niet tot jouw openingstijden, maar sta altijd klaar voor je klanten.

 

Waarom een B2B webshop onmisbaar is - B2B webshop biedt 24/7 beschikbaarheid

Inzicht in processen en klantgedrag

Eén van de lastigste dingen voor bedrijven in zowel de B2B markt als B2C markt is het inzichtelijk maken van processen en klantgedrag. Bij het gebruik van een fysieke catalogus kan je natuurlijk niet zien welke pagina’s interessant zijn voor de klant en welke overgeslagen worden. Online is alles meetbaar. Zo kan je precies in jouw B2B webshop de getoonde producten en content aanpassen aan de behoeften van jouw klant.

Automatiseer tijdrovende processen

Het opstellen van offertes, het factureren, het bijhouden van bestellingen, enz., allemaal tijdrovende processen die het leven van een ondernemer zuur maken. Bespaar jezelf een hoop tijd door het integreren van CRM-systemen, zoals Climm. Deze systemen zorgen ervoor dat je meer tijd over hebt voor het in contact komen met de klant en het verbeteren van jouw bedrijf.

Voorkom vertraging in het afhandelproces

Door het automatiseren van processen voorkom je vertragingen in het bestel- en verzendproces. Daarnaast worden handmatige handelingen beperkt, waardoor de efficiëntie van jouw business-to-business webshop stijgt. Een foutje is menselijk en snel gemaakt. Met automatisering voorkom je dit.

Elimineer vragen bij de klant

B2B kopers kopen vaak in grotere hoeveelheden, waardoor de behoefte naar persoonlijke informatie stijgt. Door het ontwikkelen van een webshop voor B2B klanten kan je gemakkelijk standaard vragen beantwoorden. Denk hierbij aan de volgende soort vragen:

  • Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
  • Krijg ik korting als ik meer dan een bepaald aantal producten koop? Denk hierbij aan een pallet dozen in plaats van per stuk.
  • Zijn alle producten die ik wil bestellen op voorraad en hoeveel nog?
  • Is dit product geschikt voor bepaalde doeleinden?
  • Hoe lang is de garantie op het product?

Kortom, een hoop vragen die je door het toepassen van een webshop gemakkelijk kunt tackelen.

Verbeter het ROPO-effect van jouw webshop voor de B2B markt

Corona heeft veel bedrijven bewust gemaakt van de meerwaarde van een online platform. ROPO staat voor Research Online, Purchase Offline. Uit onderzoek van Adobe is gebleken dat 70% van de bedrijven en consumenten de producten op de website opzoeken voordat zij deze offline kopen. Men onderzoekt dus eerst op de website welke diensten of producten het bedrijf verkoopt en koopt deze vervolgens in de showroom of tijdens een verkoopgesprek.

De meerwaarde van een B2B webshop voor mobiel verkeer

Bedrijven en consumenten gebruiken steeds meer de mobiele telefoon voor het bestellen van producten. Hierdoor geeft Google de voorkeur aan websites die mobiel goed werken. Zorg er daarom voor dat jouw nieuwe B2B webshop goed weergegeven wordt op mobiele apparaten.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een B2B webshop voor jou?

Wij bij Addvision staan voor maatwerk. Ben je benieuwd naar welke online mogelijkheden wij zien voor jouw bedrijf? Bekijk de mogelijkheden en neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij zetten de koffie alvast klaar. Tot snel!

Neem direct contact op
Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten.