Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

Product configurator: haal meer uit jouw webshop

Product configurator: haal meer uit jouw webshop - Product configurator: haal meer uit jouw webshop Product configurator: haal meer uit jouw webshop - Product configurator: haal meer uit jouw webshop
Geschreven door Jenny op 08-01-2021 Wil jij meer uit jouw webshop halen? Een product configurator is van grote toegevoegde waarde. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om zelf producten op maat samen te stellen. Hierdoor gaan bezoekers sneller over tot een aankoop en zorgt het ook nog eens voor minder retouren.

Leestijd: 2 minuten

Wil jij meer uit jouw webshop halen? Een product configurator is van grote toegevoegde waarde. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om zelf producten op maat samen te stellen. Hierdoor gaan bezoekers sneller over tot een aankoop en zorgt het ook nog eens voor minder retouren.


Bied de mogelijkheid om producten op maat samen te stellen

Met een product configurator kunnen jouw potentiële klanten een product zelf op maat samenstellen. Met een grote hoeveelheid aan opties en varianten kunnen zij het product configureren dat aansluit op hun wensen. Van de kleur tot de afmeting en van het materiaal tot de afwerking. Zelfs personalisatie kun je mogelijk maken met een webshop product configurator.

Bezoekers gaan sneller over tot een aankoop en minder retouren

Een product configurator kan van grote toegevoegde waarde zijn voor jouw webshop. Omdat bezoekers het product op maat kunnen samenstellen, zorgt dit voor betrokkenheid en gaan zij sneller over tot een aankoop. Het zorgt ook voor minder retouren; de producten zijn namelijk op maat gemaakt. Bovendien is een webwinkel niet verplicht om op maat gemaakte producten terug te nemen, wanneer deze retour worden gestuurd.

3D product configurator verhoogt de kwaliteit van bestellingen

De product configurator op jouw webshop is uit te breiden met een 2D of 3D weergave van het op maat samengestelde product. Een 3D weergave geeft een real life voorbeeld en de klant kan het product vanuit alle hoeken bekijken. Met een 3D product configurator bied je een bezoeker extra gemak. Het voordeel voor jou? Het verhoogt de kwaliteit van de bestellingen.

De voordelen van een webshop product configurator

Een webshop product configurator biedt de volgende voordelen:

  • Producten op maat: Maatwerk producten zijn de toekomst. Met een configurator in jouw webshop, bied je producten op maat aan en speel je in op de toekomst.
  • Transparantie over de prijs: Omdat bezoekers zelf online het product naar wens kunnen samenstellen, hebben zij direct een beeld van de prijs van het product.
  • Bespaart tijd: Waar jij normaal gesproken druk bent met het opstellen van offertes, berekent de configurator de prijs automatisch uit voor de klant.
  • Voorkomt fouten: De klant stelt zelf online het product samen. Hierdoor voorkom je miscommunicatie, wat soms kan leiden tot fouten in de productie van het product. 
  • Stimuleert de omzet: Klanten kunnen met de configurator gemakkelijk en snel zelf een product op maat samenstellen. Dit zorgt ervoor dat zij sneller overgaan tot aankoop.

Stel zelf je spandoek samen op SpandoekDiscounter.nl

De webshop SpandoekDiscounter.nl is voorzien van een product configurator. Bezoekers hebben de mogelijkheid om hun spandoek zelf op maat samen te stellen. In de configurator wordt er rekening gehouden met alle mogelijke opties die je hebt bij een spandoek. Onder andere de afmetingen, enkelzijdige of dubbelzijdige print, het materiaal, de afwerking en accessoires kan de bezoeker zelf bepalen:

Jouw bezoekers de mogelijkheid bieden van producten op maat?

Wil jij net zoals SpandoekDiscounter jouw bezoekers de mogelijkheid bieden om producten zelf naar wens samen te stellen? Wij helpen je graag meer uit je webshop te halen met een product configurator. Neem voor meer informatie contact op met ons!

Neem direct contact op
Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten.