Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

Website snelheid

26-07-2012

Deel deze blog:

Hebt u weleens aan uw website snelheid gedacht? De website snelheid is belangrijk voor zoekmachine optimalisatie en uw conversie percentage. Met een slechte website snelheid is de kans kleiner dat u gevonden wordt in Google. Ook zullen bezoekers het geduld niet op kunnen brengen om de conversie te voltooien.

Waarom Google?

Vele zullen denken dat de website snelheid absoluut irrelevant is voor Google. Toch houden ze er rekening mee met de ranking. Waarom is dat?

Google wil voor haar gebruikers een zo goed mogelijke gebruikerservaring bieden op de gevonden websites. Kan de website geen goede gebruikerservaring bieden, dan zal deze ook niet hoog scoren in Google. Wie wil er nu lang wachten op een pagina die geladen moet worden? Vooral als u bij een andere partij wel snel geholpen wordt. Een slechte website snelheid is dus slecht voor de gebruikerservaring en daarom slecht voor de ranking in Google.

Slecht voor de conversie

Nu we weten dat een langzame website slecht is voor de gebruikerservaring, klinkt het logisch dat het ook slecht is voor de conversie. Wat velen niet verwachten is het verschil dat het uitmaakt. Een langzame website presteert namelijk veel slechter dan een snelle website.

Eerder hebben wij een case gelezen over de vergelijkingswebsite www.shopzilla.com. Hierin hadden ze na een optimalisatieslag de website snelheid verhoogd. Het resultaat: van een laadtijd van 6 seconden naar een laadtijd van 1,5 seconden. Een stijging in conversie van 7% tot 15%.

De website ging dus 7 - 15% beter presteren!

Geoptimaliseerde techniek

Om the best in the business te blijven zijn wij continu bezig met het innoveren van onze techniek. Omdat de website snelheid een grote impact heeft op de resultaten van de website hebben we hier dan ook veel aandacht aan besteedt. Het resultaat? Zie hieronder de vergelijking:

Website snelheid

Om de snelheid van de websites van Bedrijf te bewijzen hebben wij een nieuwe referentie vergeleken met de twee grote webshops, namelijk www.wehkamp.nl en www.zalando.nl. Zoals jullie kunnen zien is onze referentie www.veth.net als beste uit de bus gekomen.

Ook een snelle website?

Bij elke website die wij opleveren garanderen wij een goede website snelheid. U kunt profiteren van de website snelheid uw website door Bedrijf te laten maken. Kijk snel bij website laten maken of neem direct contact op

 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
02-12-2022 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
10-11-2022 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
27-09-2022 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
Deel deze blog: