Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

Wees je concurrentie voor: installeer een SSL-certificaat!

11-07-2016 door Edwin

Deel deze blog:

30% van de topposities in Google betreft inmiddels een HTTPS site. Is jouw website al voorzien van een SSL-certificaat? Lees waarom het ook voor jou belangrijk is. 


Bijna twee jaar geleden meldde Google voor het eerst dat SSL-certificaten een ranking factor zijn. Op dat moment werd slechts 1% van de zoekopdrachten erdoor beïnvloed. We schreven toen in ons blog al dat de veiligheidsfactor na verloop van tijd waarschijnlijk zwaarder zou gaan wegen. En dat is inderdaad het geval!

 https ssl certificaat

Wat doet een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat verhoogt de veiligheid van webshops en websites. Bij het versturen van bijvoorbeeld een contact- of bestelformulier worden de gegevens versleuteld. Op deze manier wordt de privacy van de bezoekers beter beveiligd. Dit is iets wat Google graag beloont. Veiligheidsfactoren wegen daarom steeds zwaarder mee in de posities in Google. Een website met SSL-certificaat herkent u aan de HTTPS voor de domein naam, bijv. https://www.addvision.nl.

30% van de organische resultaten op eerste pagina is een HTTPS domein

Uit recent onderzoek (bron: MOZ) blijkt dat tegenwoordig 30% van resultaten op de eerste pagina van Google wordt ingenomen door sites met SSL-certificaat. Vooral het laatste jaar zijn er flinke sprongen gemaakt. Vorig jaar juni sprong het aantal van 15% naar 20%.

ontwikkeling percentage https op eerste pagina google 

Als we deze lijn doortrekken zal over 16-17 maanden het punt zijn bereikt waar 50% van de resultaten op de eerste pagina beveiligde sites zijn. Uit onderzoek blijkt dat er op de eerste drie posities van Google al beduidend meer HTTPS domeinen te vinden zijn (bron: ahrefs).

percentage http domeinen in top google

Is een SSL-certificaat belangrijk voor mij?

Het beveiligen van je webshop of website met een SSL-certificaat is zeker belangrijk voor jou! De drie voornaamste redenen:

  1. Je verbetert je positie in Google.

  2. Je beschermt jezelf en je bezoekers. 

  3. Je geeft je bezoekers een gevoel van zekerheid en vertrouwen. 

 

 

 

 

Van positie 10 naar de bovenste posities van Google zal het SSL-certificaat je niet brengen, maar een aantal posities zal het zeker opleveren. Elke positie hoger verhoogt je kansen! Je blijft een groot deel van je concurrentie voor met een ranking factor die alleen maar belangrijker zal worden. Heeft je webshop of website formulieren die gevoelige en persoonlijke informatie bevatten? Dan is een SSL-certificaat een absolute must.

Hoe krijg ik een SSL-certificaat op mijn site?

Voor de beveiliging van je webshop of website moeten we een certificaat aanschaffen en installeren. Een certificaat is geldig voor 3 jaar. De kosten hangen af van je site en het type certificaat dat geïnstalleerd moet worden. Benieuwd naar de kosten voor een SSL-certificaat voor jouw site? Neem dan contact met ons op.

 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
02-12-2022 5 tips om je website toegankelijk te maken voor mensen met een beperking
 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
10-11-2022 De kansen die responsieve zoekadvertenties jou bieden
 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
27-09-2022 Waarom een website laten maken de beste keuze is voor elk bedrijf
Edwin
Edwin | Online Marketeer
De kracht van het internet benutten, daar help ik je graag mee! Om je webshop of website effectief in te zetten, ga ik voor je aan het werk met SEO, SEA en Social Media. Neem contact met mij op edwin@addvision.nl
Deel deze blog: