Blog

Laat je niet verrassen door nieuwe ontwikkelingen! Stilstaan is achteruitgaan. 
Wij houden je op de hoogte en bieden je inspiratie en tips voor meer resultaat.  

Zo scoor jij beter in Google Maps!

17-04-2019 door Jenny

Deel deze blog:

Google Maps

Herken je dat? Je bekijkt in Google Maps de straat waar jouw bedrijf gevestigd is en ziet meerdere bedrijven in de omgeving vermeld staan, behalve die van jou. Deze vermeldingen worden ook wel plaatslabels genoemd. Er zijn verschillende tips die jou kunnen helpen met het verkrijgen van een plaatslabel. 


Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf

De eerste stap die je kunt zetten voor een betere vermelding in Google Maps, is het aanmaken van een account in Google Mijn Bedrijf. Een dienst van Google die de mogelijkheid biedt om een bedrijfsvermelding aan te maken. Deze vermelding zal vervolgens worden vertoond in Google Maps aan de hand van een plaatslabel. Het klopt dat deze plaatslabel wordt getoond wanneer je specifiek zoekt op de naam van het bedrijf in Google Maps. Maar wanneer je de straat bekijkt waar het bedrijf gevestigd is, wil het zijn dat de plaatslabel van jouw bedrijf niet wordt getoond. 

Compleet profiel op Google Mijn Bedrijf

In Google Mijn Bedrijf Help is te lezen dat de zichtbaarheid van de plaatslabels via algoritmen worden bepaald. Verschillende factoren zijn van invloed op dit algoritmen, zoals de nauwkeurigheid van bedrijfsinformatie en de rijkdom van de inhoud die gerelateerd is aan een bedrijf. Probeer dus op een nauwkeurige manier zoveel mogelijk gegevens in te vullen via Google Mijn Bedrijf.

De bekendheid van jouw bedrijf op internet

Hoe meer informatie over jouw bedrijf op internet te vinden is, hoe hoger de positie in Google Maps zal zijn. Naast het hebben van een compleet profiel op Google Mijn Bedrijf kan het creëren van bekendheid over het bedrijf op internet ook hulp bieden. Deze bekendheid creëer door:

  • Het verzamelen van recensies en beoordelingen
  • Het verhogen van het aantal interne en externe links naar jouw website
  • Online artikelen over je bedrijf vertonen
  • Vermeldingen plaatsen in telefoon- en bedrijvengidsen

Overtuig Google Maps

Ga aan de slag met de bovenstaande tips en overtuig Google Maps van jouw website of webshop. Wie weet wordt jouw bedrijf binnenkort wel als eerste getoond in Google Maps. Benieuwd naar hoe jij de bovenstaande tips het beste kunt aanpakken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

 Haal meer uit jouw webshop met een product configurator
08-01-2021 Haal meer uit jouw webshop met een product configurator
 Vacature: Online Marketeer
02-12-2020 Vacature: Online Marketeer
 Verlies geen posities door de Google Page Experience update!
16-09-2020 Verlies geen posities door de Google Page Experience update!
Jenny
Jenny | Online marketeer
Graag zet ik me voor je in om de top te bereiken in Google met jouw website.Neem contact met mij op jenny@addvision.nl Jenny Westdijk
Deel deze blog: