Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

Zo scoor jij beter in Google Maps!

Zo scoor jij beter in Google Maps! - Blog Zo scoor jij beter in Google Maps! - Blog
Geschreven door Jenny op 17-04-2019 Herken je dat? Je bekijkt in Google Maps de straat waar jouw bedrijf gevestigd is en ziet meerdere bedrijven in de omgeving vermeld staan, behalve die van jou. Deze vermeldingen worden ook wel plaatslabels genoemd. Er zijn verschillende tips die jou kunnen helpen met het verkrijgen van een plaatslabel.

Leestijd: 5 minuten

Herken je dat? Je bekijkt in Google Maps de straat waar jouw bedrijf gevestigd is en ziet meerdere bedrijven in de omgeving vermeld staan, behalve die van jou. Deze vermeldingen worden ook wel plaatslabels genoemd. Er zijn verschillende tips die jou kunnen helpen met het verkrijgen van een plaatslabel.


Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf

De eerste stap die je kunt zetten voor een betere vermelding in Google Maps, is het aanmaken van een account in Google Mijn Bedrijf. Een dienst van Google die de mogelijkheid biedt om een bedrijfsvermelding aan te maken. Deze vermelding zal vervolgens worden vertoond in Google Maps aan de hand van een plaatslabel. Het klopt dat deze plaatslabel wordt getoond wanneer je specifiek zoekt op de naam van het bedrijf in Google Maps. Maar wanneer je de straat bekijkt waar het bedrijf gevestigd is, wil het zijn dat de plaatslabel van jouw bedrijf niet wordt getoond.

Compleet profiel op Google Mijn Bedrijf

In Google Mijn Bedrijf Help is te lezen dat de zichtbaarheid van de plaatslabels via algoritmen worden bepaald. Verschillende factoren zijn van invloed op dit algoritmen, zoals de nauwkeurigheid van bedrijfsinformatie en de rijkdom van de inhoud die gerelateerd is aan een bedrijf. Probeer dus op een nauwkeurige manier zoveel mogelijk gegevens in te vullen via Google Mijn Bedrijf.

De bekendheid van jouw bedrijf op internet

Hoe meer informatie over jouw bedrijf op internet te vinden is, hoe hoger de positie in Google Maps zal zijn. Naast het hebben van een compleet profiel op Google Mijn Bedrijf kan het creëren van bekendheid over het bedrijf op internet ook hulp bieden. Deze bekendheid creëer door:

  • Het verzamelen van recensies en beoordelingen
  • Het verhogen van het aantal interne en externe links naar jouw website
  • Online artikelen over je bedrijf vertonen
  • Vermeldingen plaatsen in telefoon- en bedrijvengidsen

Overtuig Google Maps

Ga aan de slag met de bovenstaande tips en overtuig Google Maps van jouw website of webshop. Wie weet wordt jouw bedrijf binnenkort wel als eerste getoond in Google Maps. Benieuwd naar hoe jij de bovenstaande tips het beste kunt aanpakken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

Neem direct contact op
Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten.