Internetbureau AddVision
Internetbureau AddVision
Stationspark 980
3364 DA Sliedrecht
0184 42 44 00 - info@addvision.nl
De top bereiken met internet? Wij gaan tot het uiterste!

 
search

Op zoek naar personeel? Zo vind je snel geschikte kandidaten

Op zoek naar personeel? Zo vind je snel geschikte kandidaten - Blog Op zoek naar personeel? Zo vind je snel geschikte kandidaten - Blog
Geschreven door Ditmar op 23-03-2023 voor 2023 is het vinden van het juiste personeel tot één van de grootste uitdagingen bestempeld. Hoe bereik je in zo’n krappe arbeidsmarkt snel – en ook nog eens geschikt – personeel? Lees snel verder voor stappen op weg naar nieuw personeel.

Als werkgever is het vinden van geschikt personeel een belangrijke taak. Nieuw personeel werven kan echter een uitdaging zijn. Sinds eind 2021 zijn er zelfs meer openstaande vacatures dan werklozen. Eind 2022 waren er 123 openstaande vacatures per 100 werklozen. En voor 2023 is het vinden van het juiste personeel tot één van de grootste uitdagingen bestempeld. Hoe bereik je in zo’n krappe arbeidsmarkt snel – en ook nog eens geschikt – personeel? Lees snel verder voor stappen op weg naar nieuw personeel.

1. Maak een duidelijke functiebeschrijving

Een duidelijke functiebeschrijving is essentieel voor het aantrekken van de juiste kandidaten. Zorg ervoor dat de functieomschrijving duidelijk en beknopt is en alle belangrijke taken, vereisten en verantwoordelijkheden bevat. Wees eerlijk over de vereisten van de functie, zoals de vereiste ervaring en vaardigheden, om te voorkomen dat je tijd verspilt aan kandidaten die niet voldoen aan de criteria.

2. Toon de vacature op je website

Je website is het digitale uithangbord van je bedrijf. Niet alleen klanten bekijken je website. Ook potentiële werknemers – zeker serieuze kandidaten – zullen rondkijken op je website. Maak in ieder geval een pagina aan met je openstaande vacatures. Heb je veel personeel nodig? Dan is het een optie om een speciale werken-bij website te maken voor het werven van nieuw personeel.

3. Gebruik meerdere wervingskanalen

Gebruik verschillende wervingskanalen om de zoektocht naar kandidaten te vergroten. Naast traditionele kanalen zoals vacaturebanken en LinkedIn, kun je ook social media-platforms zoals Facebook, Instagram en zelfs TikTok en Snapchat gebruiken. Hierbij ligt het eraan hoe jong je doelgroep is. Het delen van vacatures via je eigen sociale media-accounts kan helpen bij het bereiken van een bredere doelgroep.

4. Zorg voor een goede sollicitatie-ervaring

Het is belangrijk om een goede sollicitatie ervaring te bieden om kandidaten aan te trekken en te behouden. Zorg ervoor dat het sollicitatieproces eenvoudig en duidelijk is en dat je snel en professioneel communiceert met kandidaten. Geef hen de kans om vragen te stellen en wees transparant over de voortgang van het proces.

5. Betrek je eigen personeel bij het wervingsproces

Je eigen medewerkers kunnen de grootste – en beste – ambassadeurs zijn en kunnen je helpen bij het vinden van geschikte kandidaten. Betrek je personeel bij het wervingsproces door hen te vragen om de vacature te delen op hun eigen social media-accounts en hen te stimuleren om potentiële kandidaten te verwijzen. Het betrekken van je personeel bij het wervingsproces kan ook de teamspirit versterken.

6. Maak het laagdrempelig voor de kandidaten

Maak het voor kandidaten gemakkelijk. Verlaag de drempel door duidelijk aan te geven dat alleen het opsturen van een CV ook voldoende is. Biedt daarnaast de mogelijkheid om een appje te sturen, zowel voor vragen als voor een terugbelverzoek. Het hoeft nog geen officiële sollicitatie te zijn. WhatsApp geeft mensen namelijk de mogelijkheid om gemakkelijk en snel een bericht te sturen.

Jouw vacature laten scoren?

Scoort jouw vacature niet? Wij kunnen jou hierbij op een eenvoudige manier helpen. Na een korte analyse stellen wij een actielijst op met verbeteringen voor je recruitment campagne. In overleg pak jij of pakken wij die punten op. Op die manier heb jij binnen de kortste keren nieuwe, geschikte sollicitanten aan je bureau zitten. Maak nu een afspraak om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen!

Neem direct contact op
Vrijblijvend, binnen 24 uur een idee van de kosten.