Pool Trading B.V.

Handelsonderneming gespecialiseerd in gebruikte dieselmotoren.

B2B Website gericht op verhogen omzetsnelheid

Een aantal jaar geleden werd Pool Trading overgenomen. Voor ons wel even een spannend moment. Mogen we de website blijven doen of gaat een ander internetbureau er mee aan de haal? In gesprek met de nieuwe eigenaar klikte het meteen. Al snel werd een traject in gang gezet om de website van 2010 te vervangen door een nieuwe. De omzet die de website in 2014 had gegeneerd gaf de doorslag. Als je website al voor tonnen aan omzet zorgt, wordt het natuurlijk makkelijker om te investeren in een nieuwe. Met een nieuwe doelstelling op zak gingen we aan de slag.

"Dankzij onze nieuwe website en e-mailmarketing loop ik voor op de markt! Internetbureau AddVision bouwt niet alleen, ze denkt ook creatief mee in het hele proces."     
Erik Boomsma - Pool Trading B.V. 

Vindbaar zijn op wat de klant zoekt

Het klinkt zo simpel. Een klant zoekt een bepaalde motor en jij zorgt dat je bovenaan staat, omdat je die motor hebt. De klant landt op je website, ziet dat je levert wat hij zoekt en neemt contact op. Deze simpele aanpak was de basis van het succes van de oude site. Het zorgde voor tienduizenden geïnteresseerde bezoekers. Door de koppeling met Exact Online zorgen we ervoor dat Pool Trading alleen maar hoeft te zorgen dat de motor goed is ingevuld in Exact Online. De website doet de rest.

Klant informeren als je hebt wat hij wil

Veel klanten van Pool Trading zijn geen eindgebruikers van de motoren, maar zelf ook handelaar. We bedachten een manier om hen automatisch te informeren wanneer er interessante handel is. Dit doen we door hen de mogelijkheid te bieden zelf aan te geven in welke motoren ze geïnteresseerd zijn, bijvoorbeeld welke merken. Komt er op de website nieuwe aanbod dat voldoet aan de criteria, dan krijgen zij automatisch een e-mail.

Google Maps voor meer afspraken

De verkoopteams van Pool Trading reizen de wereld af. Persoonlijk contact blijft belangrijk. Wat veel tijd in beslag nam was het plannen van de trips. Exact Online maakt zoeken wel zo makkelijk mogelijk, maar je kunt niet eenvoudig zien welke andere klanten er zijn in bijvoorbeeld een straal van 30 km. Daarom hebben we alle klanten van Pool Trading gevisualiseerd op Google Maps, uiteraard in een afgeschermde omgeving. Hierdoor wordt het plannen gemakkelijker en kan een verkoper zelfs onderweg nog even snel een extra adresje bezoeken als hij even wat tijd over heeft.

Resultaat

Het resultaat is een nieuwe website waarmee we de concurrentie verder op achterstand kunnen zetten. We gaan een extra stap maken in de vindbaarheid in Google en daarnaast onze bestaande contacten veel directer informeren. Om het proces goed te monitoren, evalueren we eens per kwartaal met elkaar zodat we snel kunnen bijsturen. Vol verwachting klopt ons hart!

Doorpraten met onze klant?

Bel Erik Boomsma (directeur) en hij kan je meer vertellen over wat hij van ons vindt.

Naam:Pool Trading B.V.
Branche:Handel (b2b)
Bedrijfsgrootte:5-20
Klant sinds:2010
Website:www.pooltrading.com

Samen de top bereiken?

Benieuwd welke online mogelijkheden wij zien voor jouw bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak. Vertel ons wat je doelen en wensen zijn. Wij zullen je verrassen met onze ideeën om van jouw site een succes te maken. 

Neem direct contact op

Altijd vrijblijvend en wij reageren binnen 24 uur!