Betonstaal

B2B webshop voor betonstaal. In een paar stappen zelf je calculatie maken,
online bestellen en direct productie gereed.

B2B Webshop waar Maatwerk standaard is

De concurrentie een stap voor zijn. Als dat ergens speelt dan is het wel bij Betonstaal. In de branche is de mening dat je betonstaal niet online kunt kopen. Het gaat om persoonlijk contact en het calculeren is bovendien hartstikke lastig. Betonstaal.nl bewijst dat het anders kan.

Online calculatie

We bouwden een B2B webshop waar je in een paar stappen als bezoeker zelf het benodigde betonstaal kunt definiëren. Direct zie je de prijs. Dat lijkt misschien niet ingewikkeld, maar in de betonstaal is dat héél bijzonder. In de meeste gevallen weet je bij het inkopen van betonstaal namelijk niet wat je precies gaat betalen. Je spreekt een bedrag per kilo ijzer af en krijgt aan het eind de rekening gepresenteerd. Samen met Betonstaal.nl bepaalden we een rekenmethodiek waardoor we vooraf de prijs konden bepalen.

Direct productiefile

De volgende stap was het verwerken van orders. Onze concurrenten moeten veelal nog heel veel handwerk verrichten om een order voor te bereiden voor de productie. Bij ons gaat dat volautomatisch. Op basis van de ingegeven waarden genereren we namelijk direct een productiefile (bvb) die zo ingelezen kan worden in de machine.

Top vindbaarheid

Leuk om iets innovatiefs neer te zetten, maar dan moet je natuurlijk wel bij de doelgroep in beeld komen. Een paar resultaten: betonijzer (positie 1,5), wapeningsnetten (positie 4,4), betonijzermatten (positie 1). Naast de vindbaarheid in het organische deel ondersteunen we hen ook met Google Adwords en E-mailmarketing en zijn we nu aan het kijken hoe we offline marketingmiddelen kunnen inzetten om het groeitempo vast te houden.

Resultaat

Voordat ze dit project startten, had Betonstaal.nl een heldere omzetdoelstelling. Een kwartaal na de lancering werd de omzetdoelstelling op basis van de resultaten aangepast naar het 3 dubbele!

Klaar zijn we zeker nog niet met elkaar. Continu bouwen we het concept verder uit. Met nieuwe mogelijkheden voor klanten, meer producten en verdere versterking van de internet marketing. Ook kijken we hoe we de webshop met zo min mogelijk mensen kunnen runnen. Uit de laatste berekening is gebleken dat we met dezelfde bezetting 400.000 euro extra kunnen draaien op jaarbasis, puur door met elkaar processen zoveel mogelijk te automatiseren.

Doorpraten met onze klant?

Bel Johan van Wijngaarden en hij kan je meer vertellen over wat hij van ons vindt.

 

 

Naam:Betonstaal
Branche:Handel (b2b)
Bedrijfsgrootte:0-5
Klant sinds:2013
Website:www.betonstaal.nl

Samen de top bereiken?

Benieuwd welke online mogelijkheden wij zien voor jouw bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak. Vertel ons wat je doelen en wensen zijn. Wij zullen je verrassen met onze ideeën om van jouw site een succes te maken. 

Neem direct contact op

Altijd vrijblijvend en wij reageren binnen 24 uur!